Valentýnské menu
Valentýnské šunkové a vaječné srdce podávané s hebkou bramborovou kaší, vhodně doplněné čerstvou zeleninou, připraví pro své partnery i úplní začátečníci. Nezapomeňte na oblíbený dezert, aby večeře byla dokonalá.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a povaříme v litru vody, do které jsme přidali lžičku soli. Měkké brambory slijeme.
Krok 2: Horké brambory rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Nyní přidáme máslo, postupně horké mléko a šleháme ručním šlehačem, dokud nezískáme požadovanou hustotu a vyšlehání do hladka.
Krok 3: Z plátků šunky vykrojíme srdíčko a opečeme na oleji. Z vajec uděláme na oleji volská oka přímo ve formičce na pánvi nebo volská oka vykrojíme, až hotová. Z červené papriky vykrájíme malá a větší srdíčka.
Krok 4: Vše hezky naaranžujeme na talíř.
Zveřejněno 26. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valentýnské menu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2AKX
Moje poznámka
Valentýnské menu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2AKX
Nejnovější recepty
Kohoutí prsa sous-vide se žampionovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Čokoládové muffiny s Nutellou
Přidáno před 5 hodinami
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Přidáno před 7 hodinami
Smažené žampiony, volská oka a ledový salát s kapií
Přidáno před 7 hodinami
Holandský řízek podle ČSN
Přidáno před 8 hodinami
Jižanské kuřecí paličky v kukuřičných lupíncích
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Připravili jsme máslový ležák jako z Harryho Pottera: Horký cider se šlehačkou a karamelem chutná překvapivě skvěle
Kuře na paprice i pro začátečníky: Šťavnaté a křehké maso s chutí papriky dokonale ladí s omáčkou ze smetany, hotové je za chvíli
Retro okénko: Kostkový cukr i barevný cukr bridž byly kdysi hity. Půlkilová krabice vyšla na 8 Kčs a děti z ní tajně ujídaly
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice
Neregistrovaný před 35 minutami
Carpaccio z pečené červené řepy
Neregistrovaný před 38 minutami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Neregistrovaný před 1 hodinou
Kralik v italske omacce
Neregistrovaný před 1 hodinou
Čočka po indicku
Neregistrovaný před 1 hodinou
Těstoviny s cuketou
Neregistrovaný před 1 hodinou
Vepřové Hokkaidó
Neregistrovaný před 1 hodinou
Francouzský hruškový koláč
Neregistrovaný před 1 hodinou
Zapečené kuřecí medailonky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Koření do polévky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Suroviny:
brambory,
máslo,
mléko,
sůl,
šunka,
vejce,
olej,
paprika čerstvá červená,
zelenina
Komentáře (1)