Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Krkonošské kyselo patří mezi krajové specialiy Podkrkonoší. Polévka z chlebového kvásku, hub a brambor má specifickou nakyslou chuť a je velmi oblíbená. Pro bohatší chuť se do kysela přidává vejce nebo smetana.
Postup přípravy
Na kousku sádla zpěníme kmín, po chvíli přisypeme cibuli, zarestujeme a přihodíme nakrájené žampiony. Asi 5 minut opékáme. Krok 2: Poté přidáme scezené sušené houby, ale vodu z nich uchováme. Krok 3: Po dalších pár minutách restování ji přilejeme k základu kysela, podle potřeby dolejeme vodou a přidáme nakrájené brambory. Mírně osolíme. Vaříme, dokud nejsou brambory téměř měkké (asi 15 - 20 minut). Krok 4: V další fázi vlijeme kvásek smíchaný s vodou. Provaříme. Dosolíme. Krok 5: Nakonec vlijeme rozšlehaná vejce a necháme už jen velmi krátce probublat. Polévku podáváme posypanou nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 27. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPp5n
Moje poznámka
Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPp5n
Nejnovější recepty
Kůzlečí roláda s nádivkou
Přidáno před 50 minutami
Topinky se zajíčky
Přidáno před 3 hodinami
Velikonoční lívance
Přidáno před 4 hodinami
Kinder mléčný řez
Přidáno před 4 hodinami
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 19 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na medu
Lubos74 před 2 hodinami
Domácí nudle
Lubos74 před 2 hodinami
Dva beránci...
Santa Suzana21 před 2 hodinami
Čokoládová zmrzlina
Krys0760 před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka II.
PetrZappa před 10 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 15 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 16 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 16 hodinami
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 17 hodinami
Suroviny:
sádlo,
kmín celý,
cibule,
brambory,
žampióny,
houby sušené,
kvásek,
sůl,
vejce,
petrželka
Komentáře (4)