Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékaná mrkev s brynzou

Hlavní roli v tomto jednoduchém jídle hraje obyčejná mrkev. Její sladká chuť se skvěle doplňuje se smetanovou omáčkou a jemně pikantní brynzou. Mrkev s omáčkou zapečeme a podáváme s novými bramborami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev očistíme a nakrájíme našikmo na kolečka. Vložíme ji do osolené vody a vaříme asi 10 minut. Potom mrkev scedíme a necháme zchladit. Krok 2: V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a krátce ji zasmažíme. Za stálého míchání přiléváme mléko, přivedeme k varu a 2 minuty vaříme. Po odstavení přidáme smetanu rozšlehanou se žloutky a vmícháme brynzu. Měla by se úplně rozpustit. Omáčku ještě podle chuti dosolíme. Krok 3: Zapékací formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Na dno dáme trochu brynzové omáčky a na ni rozložíme mrkev. Vše zalijeme zbylou omáčkou a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Krok 4: Zapékáme 20-30 minut podle velikosti formy. Podáváme s novými bramborami.

TIP: Mrkev má velmi široké uplatnění

Zveřejněno 28. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaná mrkev s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wVqm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaná mrkev s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wVqm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, sůl, máslo, mouka hladká, mléko, smetana, brynza, žloutek, tuk, strouhanka

Přidat fotografie receptu