Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš s naloženými houbami a čalamádou

Guláš z hovězí kližky patří mezi výborná a jednoduchá jídla, stačí mu dát jenom čas, při kterém se z kližky stane křehké a rozpadající se maso. Využijte i zavařené houby a paprikovou čalamádu z léta a guláš získá nový, neotřelý rozměr.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle do tmavší barvy, přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme, až se maso zatáhne. Krok 2: Zmírníme teplotu, přidáme protlak, papriku, prolisovaný česnek a worcesterovou omáčku. Podlijeme pivem, osolíme, okořeníme a dusíme do změknutí (dle potřeby podlijeme). Krok 3: Guláš zahustíme jíškou a povaříme. Krok 4: Houby a čalamádu prohřejeme. Dáme na sítko okapat, část přidáme do guláše a část necháme na ozdobu. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

TIP: Jak zavařit čalamádu

Zveřejněno 28. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš s naloženými houbami a čalamádou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82X73

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš s naloženými houbami a čalamádou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82X73

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kližka hovězí, houby naložené, čalamáda, cibule, sádlo, protlak rajčatový, pivo černé, česnek, omáčka worcesterová, paprika sušená sladká, chilli, sůl, pepř mletý, jíška tmavá instantní

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu