Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra na slanině se špenátovými haluškami

Kuřecí játra jsou velmi lahodná a bohatá na živiny. Kromě klasické přípravy na cibulce skvěle chutnají i se slaninou a trochou zeleniny. Jako přílohu zvolíme zelené špenátové halušky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve spaříme špenát a nasekáme nadrobno. Krok 2: Brambory očistíme a nastrouháme najemno, přidáme sůl, vejce a polohrubou mouku. Vypracujeme tužší těsto, do kterého vmícháme nasekaný špenát. Krok 3: Halušky protlačíme haluškovým sítem do horké osolené vody s kapkou oleje. Chvilku povaříme. Jakmile vyplavou, odebereme je a propláchneme studenou vodou. Krok 4: Játra očistíme a nakrájíme, opepříme. Slaninu nakrájíme nadrobno a oloupanou cibulku také. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme slaninu a pak játra. Orestujeme ze všech stran, podlijeme vývarem, přidáme bylinkové koření a dusíme 20 minut. Krok 5: Pak přidáme zeleninu a nasekaný česnek, vaříme ještě 15 minut. Dochutíme solí, kořením a případně lehce zahustíme. Krok 6: Játra podáváme se špenátovými haluškami.

TIP: Další oblíbené recepty s játry

Zveřejněno 30. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra na slanině se špenátovými haluškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R680O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra na slanině se špenátovými haluškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R680O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, vejce, mouka polohrubá, špenát čerstvý, sůl, olej, játra drůbeží, slanina, pepř mletý, cibule, vývar drůbeží, koření bylinkové, česnek, paprika čerstvá zelená, hrášek, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu