Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celer v pivním těsíčku

Aromatický bulvový celer obvykle používáme jako součást omáček a polévek. V tomto jídle si jeho zajímavou chuť vychutnáme naplno. Obalený do pivního těstíčka ho dozlatova osmažíme a podáváme se studenou pažitkovou omáčkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Celer očistíme, oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přidáme ocet a vložíme plátky celeru. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut.  Krok 2: Změklá půlkolečka celeru vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.  Krok 3: Vejce rozšleháme s pivem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a po lžících přidáváme mouku. Pořádně rozšleháme, těstíčko by mělo mít konzistenci hustší smetany.  Krok 4: Kousky celeru namáčíme v těstíčku a hned smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Krok 5: Podáváme se šťouchanými bramborami a omáčkou, kterou jsme připravili ze zakysané smetany, soli a omyté nasekané pažitky.

TIP: Další skvělá celerová jídla

Zveřejněno 31. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celer v pivním těsíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wVnV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celer v pivním těsíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wVnV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
celer, sůl, ocet, pivo světlé, vejce, mouka hladká, květ muškátový, olej, smetana zakysaná, pažitka, sůl

Přidat fotografie receptu