Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolová polévka s jáhlami

Polévky z luštěnin jsou velmi vydatné a v chladných dnech i příjemně zahřejí. Do této polévky navíc kromě fazolí přidáme i jáhly, které ji pěkně zahustí, a smetanu pro zjemnění.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby namáčení fazolí

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby namáčení fazolí)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Fazole přebereme, propláchneme a namočíme alespoň na tři hodiny do studené vody. Pak je v nové vodě uvaříme doměkka. Krok 2: Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky. Jáhly spaříme vroucí vodou. Krok 3: V hrnci rozehřejeme olej, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a kousek nastrouhaného zázvoru. Zasypeme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem, přidáme mrkev, jáhly, sůl a vaříme, až je vše měkké. Krok 4: Nakonec do polévky přidáme uvařené fazole, mléko a smetanu. Podle potřeby dochutíme solí a polévkovým kořením. Krok 5: Při podávání posypeme nasekanou petrželkou.

TIP: Další vydatné luštěninové polévky pro zahřátí

Zveřejněno 31. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolová polévka s jáhlami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9A2X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolová polévka s jáhlami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9A2X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
fazole bílé, mrkev, jáhly, olej, cibule, zázvor čerstvý, mouka hladká, vývar masový, smetana na vaření, mléko, sůl, petrželka

Přidat fotografie receptu