Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Milánské rizoto s hráškem

Italské rizoto s krémovou konzistencí a parmazánem je pochoutka, kterou není nutné složitě dochucovat. Postačí, když zvolíme správný typ rýže, přidáme víno a dobrý vývar. Rizoto pak jen doladíme trochou šafránu a hráškem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rýži propláchneme studenou vodou a máslo necháme rozpustit ve větším hrnci, nejlépe s dvojitým dnem. Krok 2: Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na másle, vmícháme rýži, aby se máslem obalila všechna zrníčka, a zalijeme ji vínem. Za stálého míchání necháme víno lehce odpařit a přilijeme vývar, aby rýže byla ponořená. Krok 3: Během vaření za občasného promíchání přiléváme dle potřeby vývar. Asi po 15-20 minutách zapracujeme do rizota ve vlažné vodě rozmíchaný šafrán a propláchnutý mražený hrášek. Krok 4: Podáváme posypané najemno nastrouhaným parmazánem.

TIP: Jak na krémové rizoto

Zveřejněno 3. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Milánské rizoto s hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ7WO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Milánské rizoto s hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ7WO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže kulatozrnná, máslo, cibule, víno bílé suché, vývar hovězí, sůl, šafrán, hrášek mražený, parmazán

Přidat fotografie receptu