Milánské rizoto s hráškem
Italské rizoto s krémovou konzistencí a parmazánem je pochoutka, kterou není nutné složitě dochucovat. Postačí, když zvolíme správný typ rýže, přidáme víno a dobrý vývar. Rizoto pak jen doladíme trochou šafránu a hráškem.
Postup přípravy
Krok 1: Rýži propláchneme studenou vodou a máslo necháme rozpustit ve větším hrnci, nejlépe s dvojitým dnem.
Krok 2: Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na másle, vmícháme rýži, aby se máslem obalila všechna zrníčka, a zalijeme ji vínem. Za stálého míchání necháme víno lehce odpařit a přilijeme vývar, aby rýže byla ponořená.
Krok 3: Během vaření za občasného promíchání přiléváme dle potřeby vývar. Asi po 15-20 minutách zapracujeme do rizota ve vlažné vodě rozmíchaný šafrán a propláchnutý mražený hrášek.
Krok 4: Podáváme posypané najemno nastrouhaným parmazánem.
Zveřejněno 3. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Milánské rizoto s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ7WO
Moje poznámka
Milánské rizoto s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ7WO
Nejnovější recepty
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 1 hodinou
Brokolicové nočky
Přidáno před 9 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 18 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 20 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 21 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasné kuřecí rolky ve šlehačce
Neregistrovaný před 24 sekundami
Rajská polévka III
Kkami před 1 minutou
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Neregistrovaný před 3 minutami
Bramborové placky
Neregistrovaný před 4 minutami
Hovězí plátky na špeku a pórku
tara23 před 7 minutami
Salát z vajec a cibule
Neregistrovaný před 7 minutami
Mascarpone poháry
Neregistrovaný před 10 minutami
Muffiny s quinoou a kokosem
Neregistrovaný před 11 minutami
Rýžové placičky "co lednice dala"
Neregistrovaný před 15 minutami
Kuřecí guláš s bramborovými knedlíky
k.romeo před 16 minutami
Suroviny:
rýže kulatozrnná,
máslo,
cibule,
víno bílé suché,
vývar hovězí,
sůl,
šafrán,
hrášek mražený,
parmazán
Komentáře