Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovesné lívance

Nekynuté vločkové lívance připravíme velmi snadno a rychle. Nepřidáváme do nich ani kypřicí prášek, jsou totiž pěkně nadýchané díky sněhu z bílků. Skvělé jsou jako snídaně s ovocem nebo tvarohem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mléko, žloutky a vločky smícháme v misce. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Poté sníh přidáme do misky s ostatními ingrediencemi. Krok 2: Nakonec zapracujeme hladkou mouku, pokud je těsto příliš řídké. Pokud je naopak moc husté, přilijeme mléko. Krok 3: Smažíme na oleji nebo nasucho na kvalitní pánvi. Krok 4: Podáváme s ovocem, tvarohem nebo čímkoliv, co máme rádi.

TIP: Další recepty na lívance

Zveřejněno 5. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovesné lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ7z0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovesné lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ7z0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mléko, vejce, vločky ovesné jemné, sůl, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu