Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tartaletky s jahodovým pudinkem

Křehké máslové tartaletky plněné sametově jemným jahodovým pudinkem, se rozplývají na jazyku. Každý kousek je osvěžující kombinací sladkého krému a křupavého těsta, ideální pro milovníky ovocných dezertů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba tuhnutí pudinku

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba tuhnutí pudinku)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Oddělíme stranou na ozdobu 4 jahody, ostatní nakrájíme nadrobno. Krok 2: Jahody zalijeme 300 ml vody, osladíme krystalovým cukrem, chvilku povaříme. Za stálého míchání přilijeme 200 ml vody ve které jsme rozmíchali pudink. Povaříme do zhoustnutí. Krok 3: Ihned nalijeme do malých mističek (průměr jako tartaletky), vypláchnutých vodou a necháme vychladit. Potom pudink z mističky vyklopíme na tartaletku. Krok 4: Ozdobíme šlehačkou, nastrouhanou čokoládou a jahodou.

TIP: Co přidat do šlehačky, aby ztuhla

Zveřejněno 4. 2. 2025

Poznámka autorky Handour

Tartaletky koupíme jako polotovar, nebo, máme-li formičky, je z lineckého těsta upečeme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tartaletky s jahodovým pudinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpq88

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tartaletky s jahodovým pudinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpq88

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
šlehačka, jahody, pudink jahodový, čokoláda hořká, cukr krystal, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu