Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančová panna cotta

Panna cotta je lehký italský nepečený dezert z vařené smetany. K přípravě stačí pár surovin. Tentokrát přidáme i pomeranč, díky kterému bude pana cotta příjemně svěží. Po důkladném ztuhnutí je panna cotta pěkně třaslavá.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chladnutí

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pomeranče omyjeme, vymačkáme z nich šťávu a v menším kastrůlku s ní smícháme cukr. Přivedeme k varu a necháme zredukovat na sirup. Krok 2: Želatinu zalijeme studenou vodou a necháme ji nabobtnat. Krok 3: Smetanu ke šlehání vlijeme do hrnce, necháme projít varem a na 15 minut odstavíme. Občas ji promícháme, aby se na povrchu nesrážel tuk. Krok 4: Poté do smetany přimícháme najemno nastrouhanou kůru z 1 pomeranče, sirup a želatinu. Kdo má rád panna cottu sladší, přidá v tuto chvíli ještě 20 g cukru. Krok 5: Směs nalijeme do silikonových mističek, nebo do kovových, které pro jistotu vymažeme slabou vrstvou oleje. Necháme ztuhnout v lednici, ideálně přes noc. Krok 6: Podáváme například polité Pikaem.

TIP: Panna cotta pro začátečníky

Zveřejněno 6. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančová panna cotta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RANX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančová panna cotta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RANX

Suroviny:
pomeranče, cukr, želatina, voda, smetana

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu