Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnové zelí se špekem a špeclemi

Recept na lahodné, rychlé a levné jídlo přijde vždycky vhod. Stačí krátce podusit kedlubnu se slaninou, smíchat se špeclemi a můžeme podávat. Kupované špecle lze nahradit i domácími, jejich příprava je také snadná.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubny omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Krok 2: V pánvi rozpálíme olej, přidáme do něj slaninu a kedlubny, podlijeme trochou vody a dusíme společně doměkka. Směs podle potřeby osolíme a podle chuti opepříme trochou černého pepře. Krok 3: Mezitím uvaříme v osolené vodě špecle podle návodu na obalu. Krok 4: Slijeme, necháme okapat a kedlubnové zelí podáváme se špeclemi posypanými petrželkou.

Zveřejněno 8. 2. 2025

Poznámka autora poslirecept

Místo špeclí tak můžeme připravit i špagety.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové zelí se špekem a špeclemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M87P3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové zelí se špekem a špeclemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M87P3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kedlubna, olej, slanina, sůl, pepř mletý, špecle, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu