Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemná drůbeží sekaná se sýrem a zeleninou

Málokdo odolá plátku krásně šťavnaté sekané. Skvěle chutná jak teplá, s bramborovou kaší, tak i studená s chlebem a kyselou okurkou. Sekaná se sýrem a zeleninou, z mletého drůbežího masa, má jemnou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby odležení masa

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 5 porcí

5-6 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme maso se smetanou, osolíme a necháme v chladu 2 hodiny (nebo do druhého dne) odležet. Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. K masu přidáme vejce, koření, hrášek, nakrájenou mrkev a sýr, zamícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Krok 3: Srnčí hřbet vyložíme plátky slaniny, tak, aby přesahovaly přes okraj. Formu naplníme sekanou a konce slaniny přehneme přes vrch náplně. Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 °C asi 40 minut, zkrátka dozlatova.

TIP: Desatero rad na téma sekaná

Zveřejněno 7. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná drůbeží sekaná se sýrem a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ7j9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná drůbeží sekaná se sýrem a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ7j9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso drůbeží mleté, smetana, slanina anglická, vejce, mrkev, hrášek mražený, sýr tvrdý, strouhanka, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, koření grilovací

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu