Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančový sirup

Příprava domácího ovocného sirupu není nikterak náročná a má několik výhod. Víte jaké suroviny jste použili, můžete různě kombinovat použité ovoce i bylinky a hlavně, takový sirup neobsahuje žádné konzervanty a dochucovadla.

Hodnocení receptu je 5,0 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie69 095 kJ /
16 515 kcal
Bílkoviny7,70 g
Tuky3,34 g
Vláknina32,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 443 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy4 097,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěná a na menší kousky pokrájená jablka a mrkve rozvaříme ve vodě. Krok 2: Rozmixujeme a přecedíme přes sítko, které zachytí případné větší kousíčky. Krok 3: Znovu rozmixujeme, přidáme cukr, kyselinu citrónovou, případně mírně zahřejeme - cukr se tak rychleji rozpustí. Krok 4: Přidáme tresť, nalijeme do zavařovacích sklenic a zavaříme (asi 30 minut na 80 °C). Používáme jako sirup do vody.

TIP: Rady a tipy pro přípravu ovocných sirupů a šťáv

Zveřejněno 19. 9. 2009

Poznámka autorky cathleen

Při výrobě jsem se inspirovala výrobou šťávy (sirupu) z červené řepy. Výsledkem je sirup, který se tváří, že byl opravdu vyrobený z pomeračů :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQJV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQJV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Ahoj, dělala sem z 1/4 dávka, ale nevim jestli to mám dobře, po vychladnutí to spíš vypadá jak marmeláda a ne sirup. Jinak je moc dobrý..

Evelína 9. 9. 2010 13:25
dej pomerance,ne nahrazku,ale kdo vi,muze to byt OK:-8

Kačko, abys nemusela postupovat metodou "pokus-omyl", zkus třeba tyhle recepty:

www.labuznik.com/recipe.php?ID=23410

www.labuznik.com/recipe.php?ID=5983

Allis

Cathleen,

netvrdím, že ten tvůj sirup není dobrý, ale prostě to není pomerančový sirup.
Pomerančová trest je jen a jen náhražka, ale není to pomeranč.

A mě strašně mrzí, že místo toho, aby se používali pořádné suroviny se používá náhražek..... Přeci nejsme za komunistů, aby pomeranče byli jen na vánoce (teda zase tehdy byli alespoň krásně čerstvé ;-)). Tak se ptám, co nám brání používat do pomerančového sirupu opravdové pomeranče?

Abys rozuměla, googlila jsem pomerančový sirup, ten tvůj recept mi to vyhodilo asi 3x, ale sirup z pomerančů jsem nenašla ani jeden ;-(, holt to budu muset vzít postupem pokus omyl :-)

Kačko, díky tvým příspěvkům jsem se hned po ránu srdečně zasmála:-D:yes:

Nikdo tě přece nenutí, abys tuto výbornou (za tím si stojím) šťávu vařila! A doufám, že jsi svou poznámku o fujtajblech z krámu - která vyznívá, jako bych za to mohla:-D - nemyslela vážně?

cathleen,

já bych se tak neholedbala, že je super, žes dělala pomerančovou marmeládu bez pomerančů a nikdo nic nepoznal, pak se nemůžem divit, že se naše chuťové a čichové buňky nechaj klidně zmást a my kupujem v krámech jen samý fujtajbly :-//

Tak hledám recept na pomerančový sirup, no nevím tohle mi připomíná starou známou karotelu, nic proti mrkvi, jablkům nebo Karotele, ale říkat tomu pomerančový sirup teda nemůžu. :-S

:-)to mě moc těší, že vám šťáva tak "sedla":yes: (Předloni jsem z podobných surovin udělala pomerančovou marmeládu a nikdo nepoznal, že pomeranče nikdy neviděla:-D:-D )

ivčo, jinou už moje dcerka nechce. pro ni s pom. aromatem, pro manžela bez. a jsou spokojeni všichni:yes::-D:-D

Tak tohle mi uniklo :-O:-p:yes:

Cathleen:-K tak nakonec sehnal tchán pomerančovou;-)
Už zavařuji jak sirup tak i džus, chutná to opravdu božsky:-p:yes:
Všem doporučuji:-) dávám bodík k oboum receptům, děkuji Zuzka:-)

:yes:diky:yes: snad se podari:-)

U džusu tím více. Tam je třeba dostat do sebe co nejvíce vlákniny z ovoce a zeleniny;-)

Moc moc dekuji za odpoved, asi to dneska zkusim. Cast jako pomerancovy sirup a cast pomerancovy dzus, ktery jsi sem vkladala pred nekolika dny. Uz se tesim :-) (to rozmixovani i s vodou plati i u dzusu, ze?)

Sirup je fakt výborný, kdysi se stejný pomerančový prodával. Stupně dopíšu i do receptu, zavařuji na 80-100°C, hlídat se to nemusí, převařením se vlastně nic nemůže pokazit.
Mrkev i jablka rozmixuji přímo s vodou, pak přecedím....přece jen se tím zachytí nějaké větší nebo tvrdší kousky, které by jinak vadily. Pak znovu rozmixuji a zavářím.
I tobě doporučím zkusit ho udělat z menší dávky, podle toho, jak bude chutnat, si to zopákneš.;-)
Z celé dávky je toho asi 6 litrů.

A kolik je z tehle davky asi tak sklenic?

Cathleen, sirup vypada suprove a urcite brzo vyzkousim. Jenom bych chtela jeste neco ujasnit...mozna jsem uplne blba, ale ta uvarena mrkev a jablka se rozmixuji i s tou vodou? Nebo se to slije, a pak rozmixuje? Nikdy jsem takhle nic nedelala, tak fakt nevim:-8 Jo a jeste jedna vec, na kolik stupnu to zavarujes? Tak na 80°?

no, určitě vyzkouším. a posílám bodík :yes: a můžu se zeptat, kdy se dočkáme Karotely? rodina už se mě na ní ptá:-D:-D

Cathleen, už mám uloženo a určitě vyzkouším, vypadá to moc pěkně:yes::yes::yes: +

Tedy Cathleen:-) to vypadá moc dobře. Ty vždycky překvapíš;-):yes:+

tak jsem dnes vyzkoušela všem chutnala:yes:akorát jsem dělala ze 1/4 dávky na zkoušku neměla sem pomerančovou tresť tak sem tam nepatrně kápla jenom tak ovonět rumovou tresť a nikdo nic nepoznal,takže dávám bodík:yes:

Tak to je docela zajímavé:-O, vlastně jablka, mrkev a z pomeranče jen tresť a fakt to vypadá, jako pomerančové. Musím se mrknout po té pomerančové tresti. Ne, že by tady snad nebyla, ale zatím jsem kupovala jen rumovou:yes:

To fakt stojí za vyzkoušení, vypadá to moc lákavě:yes: 2.

Kdo chce vyzkoušet, může z 1/2 nebo i jen z 1/4 dávky, abyste viděli, jak vám bude chutnat.;-)

No, netrvalo to dlouho a sirupek je tady, cítím to až tady,jak to voní...

Tématické fráze:
sirup z mrkve, domácí pomerančová štáva, výroba pomerančového sirupu, pomerančová tresť, pomarancovy sirup, domácí šťáva z pomerančů, jak udělat sirup, pomerančový, výroba šťávy z červené řepy, marmeláda z červené řepy, vyroba pomerancoveho dzusu, sirup z červené řepy, výroba sirupu, pomerančový syrup, výroba karotely, výroba sirupu z ovoce, štáva z pomeranče, syrup z cervene repy, pomarančový sirup recept, výroba domácího pomerančového sirupu

Suroviny:
mrkev, jablko, voda, cukr, kyselina citronová, tresť pomerančová

Přidat fotografie receptu