Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené flíčky s hlávkovým zelím, slaninou, škvarky a vejci

Levné jídlo, které připravíte ze surovin běžně doma dostupných a časově nenáročné, to je sen každé hospodyňky. Nakrouhané hlávkové zelí, orestované dozlatova spolu se slaninou a škvarky, zapečené s uvařenými flíčky, je jednou z možností.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve očistíme hlávku zelí, zbavíme horních lisů a košťálu. Poté hlávku nastrouháme na mandolíně nebo nakrájíme velkým nožem na jemné nudličky. Nakrájené zelí dáme do velké mísy, osolíme a ručně promačkáme, necháme stát stranou, než zelí změkne, asi 10 minut. Krok 2: Zatím nasekáme nahrubo cibuli a v hmoždíři podrtíme najemno steakové pepřové koření. Slaninu nakrájíme na malé kostičky nebo hranolky a velké škvarky překrájíme na menší. Krok 3: Zelí dáme na cedník, propláchneme horkou vodou a stlačené necháme okapat všechnu vodu. Do velké, hluboké rozehřáté pánve dáme zpěnit cibuli, přidáme okapané zelí a na sníženém stupni tepla zvolna zelí s cibulí restujeme za občasného promíchání. Krok 4: Jakmile začne mírně zlátnout uděláme uprostřed mezeru, ve které orestujeme slaninu a škvarky, podle chuti zelí dosolíme a opepříme připraveným drceným kořením a restujeme dozlatova. Zelí zabere dost času celkem restujeme cca 30 i více minut. Krok 5: Současně uvaříme na skus flíčky. Zapneme troubu na 190 °C a zapékací pekáč vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Hotové těstoviny scedíme a přendáme do velké mísy. Krok 6: K těstovinám přidáme orestovanou zelnou směs a vše důkladně promícháme. Přendáme do zapékacího pekáče, zalijeme vidličkou rozšlehanými a mírně osolenými vejci. Zapékáme dozlatova asi 25-30 minut. Můžeme podávat posypané sekanou natí cibulky nebo doplněné hlávkovým salátem.

TIP: Jak na domácí těstoviny

Zveřejněno 10. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené flíčky s hlávkovým zelím, slaninou, škvarky a vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY84l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené flíčky s hlávkovým zelím, slaninou, škvarky a vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY84l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Flíčky většinou připravuji jen se slaninou, ale na tuto variantu se škvarky se mi sbíhají doslova sliny 😋 ukládám a musím vyzkoušet! 😃

lenka.janatkova: :-K Moc děkuji, u nás je tato varianta velmi oblíbená. (vyměním za řízek😀)Děkuji za komentář a přeji krásný večer.:-K

Suroviny:
těstoviny flíčky, zelí bílé hlávkové, cibule, sádlo, slanina farmářská, škvarky, vejce, sůl, koření steakové pepřové, sádlo, strouhanka

Přidat fotografie receptu