Zapečené flíčky s hlávkovým zelím, slaninou, škvarky a vejci
Levné jídlo, které připravíte ze surovin běžně doma dostupných a časově nenáročné, to je sen každé hospodyňky. Nakrouhané hlávkové zelí, orestované dozlatova spolu se slaninou a škvarky, zapečené s uvařenými flíčky, je jednou z možností.
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve očistíme hlávku zelí, zbavíme horních lisů a košťálu. Poté hlávku nastrouháme na mandolíně nebo nakrájíme velkým nožem na jemné nudličky. Nakrájené zelí dáme do velké mísy, osolíme a ručně promačkáme, necháme stát stranou, než zelí změkne, asi 10 minut.
Krok 2: Zatím nasekáme nahrubo cibuli a v hmoždíři podrtíme najemno steakové pepřové koření. Slaninu nakrájíme na malé kostičky nebo hranolky a velké škvarky překrájíme na menší.
Krok 3: Zelí dáme na cedník, propláchneme horkou vodou a stlačené necháme okapat všechnu vodu. Do velké, hluboké rozehřáté pánve dáme zpěnit cibuli, přidáme okapané zelí a na sníženém stupni tepla zvolna zelí s cibulí restujeme za občasného promíchání.
Krok 4: Jakmile začne mírně zlátnout uděláme uprostřed mezeru, ve které orestujeme slaninu a škvarky, podle chuti zelí dosolíme a opepříme připraveným drceným kořením a restujeme dozlatova. Zelí zabere dost času celkem restujeme cca 30 i více minut.
Krok 5: Současně uvaříme na skus flíčky. Zapneme troubu na 190 °C a zapékací pekáč vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Hotové těstoviny scedíme a přendáme do velké mísy.
Krok 6: K těstovinám přidáme orestovanou zelnou směs a vše důkladně promícháme. Přendáme do zapékacího pekáče, zalijeme vidličkou rozšlehanými a mírně osolenými vejci. Zapékáme dozlatova asi 25-30 minut. Můžeme podávat posypané sekanou natí cibulky nebo doplněné hlávkovým salátem.
Zveřejněno 10. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené flíčky s hlávkovým zelím, slaninou, škvarky a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY84l
Moje poznámka
Zapečené flíčky s hlávkovým zelím, slaninou, škvarky a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY84l
Nejnovější recepty
Řecká kuřecí polévka - Avgolemono
Přidáno před 3 hodinami
Škvarková pomazánka jako od řezníka
Přidáno před 4 hodinami
Sametové red velvet dortíky
Přidáno před 5 hodinami
Zimní polévka
Přidáno před 6 hodinami
Okurkové závitky v rohlíku
Přidáno před 9 hodinami
Pórková pomazánka s kuřecím masem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné bramborové knedlíky (bez vajec)
Neregistrovaný před 18 minutami
Pravý vepřový guláš
Neregistrovaný před 41 minutami
Koblihy "srdce" s karamelovou krustou
Neregistrovaný před 1 hodinou
Kynuté domácí koláčky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Jezevec na zelenině
Neregistrovaný před 1 hodinou
Chléb s bramborem
Neregistrovaný před 1 hodinou
Plněný trhací chléb
Neregistrovaný před 1 hodinou
Plněné koblížky - příloha ke kachně
Neregistrovaný před 1 hodinou
Okurkové závitky v rohlíku
arabam před 1 hodinou
Poliš
Neregistrovaný před 2 hodinami
Suroviny:
těstoviny flíčky,
zelí bílé hlávkové,
cibule,
sádlo,
slanina farmářská,
škvarky,
vejce,
sůl,
koření steakové pepřové,
sádlo,
strouhanka
Komentáře (2)