Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krevety s petrželkou

Ač nemáme moře, obliba darů moře u nás stoupá. Zejména oblíbené jsou krevety, pro svou velmi rychlou přípravu. Jejich maso je jemné a lahodné a kombinovat je můžete prakticky s čímkoliv. Pokud jste je ještě nezkusili, neváhejte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 5 min

10 min (5 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné krevety omyjeme a osušíme. Krok 2: Do kastrůlku dáme olivový olej, na kterém krátce orestujeme připravené krevety. Přidáme na malé kousky nakrájený česnek, vločky sušených rajčat a zalijeme bílým vínem. Zlehka promícháme a víno necháme zredukovat. Krok 3: Nakonec krevety osolíme, přidáme čerstvě mletý pepř, kousek másla, najemno nasekanou petrželku a zlehka promícháme. Podáváme s rozpečenou bagetkou.

TIP: Desatero rad na téma mořské plody

Zveřejněno 10. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevety s petrželkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPpgV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevety s petrželkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPpgV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krevety, česnek, rajče sušené, víno bílé, petrželka hladkolistá, olej olivový, máslo, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu