Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika s rebarborovým rozvarem

Spojení jemného masového základu s lehce sladkokyselým rebarborovým přelivem vytváří nevšední gurmánský zážitek, který potěší každého milovníka originálních chutí. Skvělá volba jako elegantní předkrm nebo pohoštění pro výjimečné chvíle.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme a na pánvi restujeme. Když slanina pustí tuk, tak přidáme nakrájenou cibulku a smažíme, až nám cibulka zesklovatí. Krok 2: V tuto chvíli přidáme nakrájená játra, koření a dusíme (podle potřeby podléváme vývarem) do změknutí jater. Během dušení přidáme portské víno. Krok 3: Podušenou játrovou směs třikrát umeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme. Přidáme rozpuštěné máslo, osolíme ještě podle potřeby okořeníme. (Paštika by měla být lehce přesolená, po zchladnutí se slanost vstřebá). Krok 4: Přidejte tolik smetany, aby směs měla konzistenci kaše, vše ještě prohřejeme a naplníme do mističky. Krok 5: Pokud máte pocit, že paštiky je hodně, tak ji naplníme do malých skleniček a zavaříme.
Víčko a hrdlo skleničky po naplnění otřeme plátnem navlhčeným francovkou. Skleničky zavíčkujeme a postavíme do zavařovacího hrnce (můžeme použít i hrnec normální, do kterého jsme na dno dali utěrku). Krok 6: Skleničky zalijeme vodou a vaříme jednu hodinu. Necháme v pokojové teplotě do druhého dne a vaření ještě zopakujeme. Skleničky skladujeme v chladu a v temnu. Krok 7: Na rozvar použijeme nakrájenou rebarboru, kterou podusíme s troškou vody a cukru. Dbáme na to, aby se nám nerozvařila. Na konec ji zahustíme škrobovou moučkou. Krok 8: Paštiku podáváme s rebarborovým rozvarem.

TIP: Desatero rad na téma domácí paštiky - tipy a rady pro vás

Zveřejněno 10. 2. 2025

Poznámka autorky Handour

Paštika je časově dost náročná, proto je ji dobré část zavařit, pak ji máme stále připravenou ke konzumaci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika s rebarborovým rozvarem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Arg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika s rebarborovým rozvarem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Arg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra, slanina, cibule, česnek, víno portské, smetana, vývar masový, máslo, sůl, pepř mletý, majoránka, koření nové koření mleté, kmín drcený, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu