Hanácká syrnica
Olomoucké tvarůžky nebo také syrečky jsou klasická hanácká specialita s nezaměnitelnou chutí a výraznou vůní. Jedním ze skvělých způsobů, jak je podávat, je tato hanácká polévka.
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme mléko, přidáme vodu, sůl, kmín a přivedeme k varu.
Krok 2: Vmícháme máslo, nadrobno pokrájené syrečky a za stálého míchání vaříme, než se syrečky rozpustí. Pak vmícháme žervé, necháme přejít varem a mezitím oloupeme uvařené brambory.
Krok 3: Polévku nalijeme na talíře, vložíme na kousky nakrájené uvařené brambory a ozdobíme čerstvou pažitkou.
Zveřejněno 11. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hanácká syrnica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6WJW
Moje poznámka
Hanácká syrnica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6WJW
Nejnovější recepty
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 3 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 3 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno před 18 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 20 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka - jak ji dělám já
Blazenka před 15 minutami
Hrníčková bábovka
káťa před 35 minutami
Mazanec
VeraStranska před 54 minutami
Segedínský guláš
Dasa89 před 59 minutami
Klasický ruský boršč
Dasa89 před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
AnulkaB před 1 hodinou
Rychlé nekynuté koblížky
lenka adamcova před 2 hodinami
Velikonoční mazanec
manina před 2 hodinami
Americké kotlety
evikju před 2 hodinami
Chlebové bagety
1Jirina před 3 hodinami
Suroviny:
mléko,
voda,
sůl,
kmín celý,
máslo,
sýr syrečky olomoucké,
sýr žervé,
brambory,
pažitka
Komentáře (1)