Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hanácká syrnica

Olomoucké tvarůžky nebo také syrečky jsou klasická hanácká specialita s nezaměnitelnou chutí a výraznou vůní. Jedním ze skvělých způsobů, jak je podávat, je tato hanácká polévka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme mléko, přidáme vodu, sůl, kmín a přivedeme k varu. Krok 2: Vmícháme máslo, nadrobno pokrájené syrečky a za stálého míchání vaříme, než se syrečky rozpustí. Pak vmícháme žervé, necháme přejít varem a mezitím oloupeme uvařené brambory. Krok 3: Polévku nalijeme na talíře, vložíme na kousky nakrájené uvařené brambory a ozdobíme čerstvou pažitkou.

TIP: Olomoucké tvarůžky v teplé kuchyni

Zveřejněno 11. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hanácká syrnica

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6WJW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hanácká syrnica

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6WJW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mléko, voda, sůl, kmín celý, máslo, sýr syrečky olomoucké, sýr žervé, brambory, pažitka

Přidat fotografie receptu