Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát s granátovým jablkem

Bulgur nemusíme vařit, stačí ho zalít horkou vodou a chvíli vyčkat. Připravíme z něj lahodný a vydatný salát se sladkou medovou zálivkou. V salátu pěkně křupou kousky řapíkatého celeru a zvýrazní ho semínka granátového jablka svou zajímavou kyselou chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Bulgur nasypeme do mísy a zalijeme horkou vodou. Přiklopíme a počkáme, až se všechna tekutina vsákne. Poté odkryjeme a necháme úplně vychladnout. Krok 2: Mezitím připravíme zálivku. Olej, med, citronovou šťávu a sůl důkladně prošleháme vidličkou. Můžeme přidat špetku mletého pepře. Krok 3: Do větší mísy dáme salátový mix, bulgur, zrníčka z granátového jablka, na drobná kolečka nakrájený řapíkatý celer a vše důkladně promícháme se zálivkou. Krok 4: Salát podáváme s opečenou bagetkou nebo s grilovaným sýrem.

TIP: Jak využít v kuchyni granátové jablko

Zveřejněno 11. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát s granátovým jablkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31Y8r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát s granátovým jablkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31Y8r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bulgur, voda, olej, med tekutý, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, jablko granátové, celer

Přidat fotografie receptu