Domácí drůbeží tlačenka
Nevíte si rady co připravit z drůbežího vařeného masa? Drůbeží tlačenka je super nápad. Zužitkujete a přetvoříte zbylé maso v samostatný pokrm. Ochucením ho vyladíte na prakticky dietní verzi oblíbené zabijačkové pochoutky!
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na menší kousky. Do 600 ml studeného vývaru (tuk z povrchu odstraníme) nasypeme želatinu a připravíme ji dle návodu (pozor, každý výrobce má jiné množství tekutiny).
Krok 2: Do teplé želatiny přidáme nakrájené maso, utřený česnek, dle chuti koření a sůl. Jeden konec obalu zavážeme, naplníme směsí a dobře zavážeme také druhý konec.
Krok 3: Občas tlačenku při chladnutí otočíme, aby bylo maso rovnoměrně rozložené. Chladnou tlačenku dáme do lednice nejméně na
8 hodin. Krok 4: Do tlačenky můžeme přidat i vařená srdíčka a žaludky.
8 hodin. Krok 4: Do tlačenky můžeme přidat i vařená srdíčka a žaludky.
Zveřejněno 12. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí drůbeží tlačenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYJKG
Moje poznámka
Domácí drůbeží tlačenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYJKG
Nejnovější recepty
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 6 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno před 21 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 23 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 23 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční vajíčková pomazánka
Pavlicek2006 před 7 minutami
Zvěřinový guláš
Sumaru před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
Piafka před 1 hodinou
Květákovo-brokolicová polévka s rybičkama
RomanaMonika před 1 hodinou
Biskupský beránek
janina8 před 1 hodinou
Knedlík z polenty
Denade před 2 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 2 hodinami
Velikonoční nádivka - jak ji dělám já
Blazenka před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
káťa před 3 hodinami
Suroviny:
maso kuřecí,
vývar masový,
želatina na vaječnou tlačenku,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka
Komentáře (2)