Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankové rizoto s ředkví

Pohanka je lehce stravitelná a obsahuje mnoho cenných živin. Při vhodné přípravě je velmi chutná. Připravit z ní můžeme například pokrm ve stylu rizota se zeleninovou směsí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min + 40 minut na odstání pohanky

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, + 40 minut na odstání pohanky)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku několikrát propláchneme vlažnou vodou. Poté ji vsypeme do hrnce a zalijeme vodou. Krok 2: Přidáme lžíci oleje a sůl a přivedeme k varu. Vaříme 2 minuty, poté hrnec přikryjeme poklicí a necháme 30-40 minut odstát. Krok 3: Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Ředkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, nať odložíme stranou. Krok 4: Papriku omyjeme, zbavíme semeníku a dužinu nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Krok 5: V pánvi na zbylém oleji orestujeme cibuli, česnek a připravenou zeleninu. Podlijeme trochou horké vody a dusíme asi 10 minut. Osolíme a opepříme. Krok 6: Pohanku smícháme se zeleninou, dozdobíme ředkvičkovou natí a těsně před podáváním posypeme sýrem.

TIP: Další oblíbené recepty s pohankou

Zveřejněno 15. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankové rizoto s ředkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxA3R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankové rizoto s ředkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxA3R

Suroviny:
pohanka lámanka, voda, olej, sůl, pepř mletý, cibule, česnek, ředkev bílá, paprika čerstvá žlutá, mrkev, sýr nastrouhaný

Přidat fotografie receptu