Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opečená zelenina s česnekovým dipem

Pokud hledáte něco dobrého k večeři, vyzkoušejte tento recept. Zelenina restovaná na pánvi je křupavá a pěkně voní. Podávejte ji posypanou praženými sezamovými semínky s česnekovým dipem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kořenovou zeleninu oškrábeme a nakrájíme na nudličky. Z fenyklu odstraníme střed a nakrájíme ho na stejnoměrné proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Krok 2: Všechnu zeleninu opékáme za občasného míchání nejlépe v pánvi wok na olivovém oleji. Krok 3: Když je zelenina téměř hotová, zakápneme ji pomerančovou šťávou a dochutíme solí a pepřem. Krok 4: Na jiné pánvičce nasucho opražíme sezamové semínko a hotovou zeleninu jím posypeme. Krok 5: Zakysanou smetanu promícháme s Lučinou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Krok 6: Teplou zeleninu podáváme s česnekovým dipem.

TIP: Jak restovat zeleninu

Zveřejněno 18. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečená zelenina s česnekovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxAND

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečená zelenina s česnekovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxAND

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, petržel, fenykl, cibule, olej olivový, pomeranče, sůl, pepř mletý, semínka sezamová, smetana zakysaná, lučina, česnek, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu