Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka s uzeným masem

Tato polévka krásně voní a díky výrazné chuti uzeného masa skvěle chutná. V chladných dnech nás dobře prohřeje. Do polévky přidáme i dostatek zeleniny a brambor, aby byla vydatná.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Středně náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pórek nakrájíme na kolečka a orestujeme ho na másle ve větším hrnci 5 minut. Krok 2: Poté přidáme očistěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a na menší kostky nakrájený a očištěný celer. Opékáme dalších 5 minut. Krok 3: K zelenině přihodíme maso (vcelku nebo přepůlené) a zalijeme vodou. Polévku přivedeme k varu, poté plamen stáhneme na střední a za občasného promíchání necháme polévku pod pokličkou mírně probublávat 40 minut. Krok 4: Do polévky vhodíme očištěné a na kostky nakrájené brambory a dochutíme ji pepřem. Polévku necháme dál probublávat do změknutí brambor. Krok 5: Z polévky vyjmeme maso a nakrájíme ho na kousky velikosti sousta. Poté ho vrátíme zpět do polévky. Krok 6: Pokud by se zdála příliš hustá, naředíme ji vodou. Dle potřeby ji dochutíme pepřem, solí a bujonem.

TIP: Další polévky pro zahřátí

Zveřejněno 20. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ7vE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ7vE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, pepř mletý, sůl, mrkev, celer, petržel, pórek, voda, koleno vepřové uzené, brambory, bujón

Přidat fotografie receptu