Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z červené čočky a rajčat

Polévka z červené čočky a rajčat je velmi jednoduchá, ale přitom tak dobrá. Navíc ji připravíme během chvíle. Krásně červenou polévku podáváme ozdobenou zakysanou smetanou a bazalkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata spaříme v horké vodě a necháme vychladnout. Krok 2: Vychladlá rajčata oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Krok 3: Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme ve větším hrnci na lžíci oleje, nejlépe olivového. Jakmile zesklovatí, přidáme červenou čočku, kterou za stálého míchání cca 1 minutu restujeme.   Krok 4: Přilijeme vodu a přidáme všechna nakrájená rajčata. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a vaříme na mírném ohni přibližně 15 minut do změknutí čočky.  Krok 5: Podáváme se lžící zakysané smetany a několika lístky čerstvé bazalky.

TIP: Další inspirace na polévky

Zveřejněno 23. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z červené čočky a rajčat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY8BV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z červené čočky a rajčat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY8BV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rajče, cibule, olej, čočka červená, voda, sůl, pepř mletý, smetana zakysaná, bazalka čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu