Zapékané brambory s celerem
Zapékané brambory pokryté zlatavou vrstvou rozpečeného sýra jsou oblíbená dobrota, kterou můžeme podávat samostatně, nebo jako vydatnou přílohu. Přidat k nim můžeme ještě celer, který v jídle vynikne svou výraznou chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Celer okrájíme, nakrájíme na čtvrtiny, vložíme do osolené vody a vaříme asi 10 minut.
Krok 2: Zatím svaříme zeleninový vývar se smetanou, solí, pepřem a medvědím česnekem.
Krok 3: Celer slijeme a necháme vychladnout.
Krok 4: Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky.
Krok 5: Do pekáčku střídavě klademe vrstvu brambor, na plátky pokrájený celer, pak přidáme trošku nastrouhaného sýra a takto opakujeme, dokud stačí suroviny.
Krok 6: Nakonec vše zalijeme smetanovou směsí, posypeme zbytkem sýra a zapékáme hodinu při 180 °C.
Krok 7: Porce posypeme řeřichou a opraženými semínky.
Zveřejněno 24. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékané brambory s celerem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpqW2
Moje poznámka
Zapékané brambory s celerem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpqW2
Nejnovější recepty
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 44 minutami
Boží milosti
Přidáno před 12 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 14 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 22 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 23 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické palačinky
Coolbins před 41 minutami
Argentinská křídla
wimra před 1 hodinou
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 1 hodinou
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 8 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 9 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 10 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 10 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 10 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 12 hodinami
Suroviny:
celer,
vývar zeleninový,
smetana,
sůl,
pepř mletý,
česnek sušený medvědí,
brambory,
sýr ementál,
řeřicha,
semínka slunečnicová
Komentáře