Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory pokryté zlatavou vrstvou rozpečeného sýra jsou oblíbená dobrota, kterou můžeme podávat samostatně, nebo jako vydatnou přílohu. Přidat k nim můžeme ještě celer, který v jídle vynikne svou výraznou chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Celer okrájíme, nakrájíme na čtvrtiny, vložíme do osolené vody a vaříme asi 10 minut. Krok 2: Zatím svaříme zeleninový vývar se smetanou, solí, pepřem a medvědím česnekem. Krok 3: Celer slijeme a necháme vychladnout. Krok 4: Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Krok 5: Do pekáčku střídavě klademe vrstvu brambor, na plátky pokrájený celer, pak přidáme trošku nastrouhaného sýra a takto opakujeme, dokud stačí suroviny. Krok 6: Nakonec vše zalijeme smetanovou směsí, posypeme zbytkem sýra a zapékáme hodinu při 180 °C. Krok 7: Porce posypeme řeřichou a opraženými semínky.

TIP: Další oblíbené pokrmy z celeru

Zveřejněno 24. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékané brambory s celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpqW2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékané brambory s celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpqW2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
celer, vývar zeleninový, smetana, sůl, pepř mletý, česnek sušený medvědí, brambory, sýr ementál, řeřicha, semínka slunečnicová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu