Jehněčí kotletky s kroupami
Lahodnými jehněčími kotletkami s netradiční přílohou z krup, potěšíte celou rodinu i milou návštěvu. Pečené jehněčí maso je dochucené česnekem, dijonskou hořčicí a citronem. Kroupy mají díky medvědímu česneku svěží jarní vzhled a česnekové aroma.
Postup přípravy
Krok 1: Kroupy zalijeme vodou a necháme do druhého dne namočené. Druhý den uvaříme doměkka.
Krok 2: Na sádle restujeme nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidáme plátky česneku, medvědí česnek a asi po
2 minutách kroupy. Osolíme, opepříme a vše ještě chvilku prohřejeme. Krok 3: Kotletky potřeme citronovou šťávou, hořčicí, rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme a necháme 2 hodiny marinovat. Krok 4: Vložíme do sádlem vytřeného pekáče. Nejdříve je přikryté 5 minut zprudka zapečeme při teplotě 240 °C a dále pečeme odkryté po dobu 30 minut při teplotě 170 °C. Krok 5: Kroupy rozdělíme do 4 talířů a na každý přidáme 3 kotletky. Přelijeme výpekem a podáváme.
2 minutách kroupy. Osolíme, opepříme a vše ještě chvilku prohřejeme. Krok 3: Kotletky potřeme citronovou šťávou, hořčicí, rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme a necháme 2 hodiny marinovat. Krok 4: Vložíme do sádlem vytřeného pekáče. Nejdříve je přikryté 5 minut zprudka zapečeme při teplotě 240 °C a dále pečeme odkryté po dobu 30 minut při teplotě 170 °C. Krok 5: Kroupy rozdělíme do 4 talířů a na každý přidáme 3 kotletky. Přelijeme výpekem a podáváme.
Zveřejněno 26. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kotletky s kroupami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpqRq
Moje poznámka
Jehněčí kotletky s kroupami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpqRq
Nejnovější recepty
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 8 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 9 hodinami
Rýžová svačinka
Přidáno před 10 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Antonausprag před 1 hodinou
Bleskový kynutý mazanec
Konsel před 1 hodinou
Banánová bábovka
Monika146 před 2 hodinami
Valašské frgály
Mili5 před 2 hodinami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 3 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
JarkaT před 4 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
Houska68 před 6 hodinami
Výborné kynuté těsto
Nadezda76 před 7 hodinami
Borůvkové muffiny
NikolaV před 7 hodinami
Česnekové trojúhelníky
Rejpalka před 8 hodinami
Suroviny:
kroupy,
cibule,
sádlo,
česnek mědvědí,
kotleta jehněčí,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
hořčice dijonská,
citron
Komentáře