Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Quinoa lívance

Quinoa je lehce stravitelná a obsahuje spoustu vlákniny. Do svého jídelníčku ji můžeme zařadit v příjemné formě jako sladké lívance. Ty podáváme podle své chuti například s ovocem, jogurtem či tvarohem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min + 15 minut na odležení

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava, + 15 minut na odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Quinou uvaříme podle návodu na obalu. Poté ji scedíme a necháme na sítku okapat a vychladnout. Krok 2: Quinou dáme do stolního mixéru společně s vejci, moukou, perníkovým kořením, kypřicím práškem, rozpuštěným ghí nebo kokosovým olejem, solí a mlékem. Vše rozmixujeme a poté dle chuti dosladíme třtinovým cukrem nebo čekankovým sirupem. Krok 3: Těsto vlijeme do mísy a necháme ho aspoň 15 minut odležet. Pokud se po odležení zdá těsto husté, vmícháme do něj trochu mléka, pokud řídké, přidáme mouku. Krok 4: Lívance smažíme na lívanečníku pomazaném kokosovým olejem z obou stran dozlatova. Krok 5: Podáváme s ovocem, marmeládou či povidly, s jogurtem či měkkým tvarohem.

Jak smažit lívance

Zveřejněno 1. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Quinoa lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOJ1z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Quinoa lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOJ1z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
quinoa, vejce, sůl, koření do perníku, mouka špaldová hrubá, ghee, kypřící prášek, mléko, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu