Moravský pivní guláš
Vydatný hovězí guláš je oblíbená česká klasika. Když do něj přidáme tmavé pivo, bude mít ještě výraznější a zajímavější chuť. Feferonka mu zase dodá říz. Vychutnat si jej můžeme s chlebem nebo s knedlíky.
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky.
Krok 2: Na oleji zpěníme nakrájené cibule, přidáme papriku a lehce osmahneme.
Krok 3: Na tento základ vložíme osolené maso, posypeme kmínem a orestujeme. Zalijeme polovinou piva, přidáme rajský protlak a dusíme.
Krok 4: Když je maso poloměkké, přidáme nastrouhané brambory a feferonku.
Krok 5: Podlijeme zbytkem piva a dusíme, až je maso měkké a šťáva zhoustne. Je-li třeba, podléváme vodou.
Zveřejněno 5. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský pivní guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v29q5
Moje poznámka
Moravský pivní guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v29q5
Nejnovější recepty
Zelenina na kari (curry)
Přidáno před 5 hodinami
Toustový chleba jako koláček
Přidáno před 5 hodinami
Koláčky jako kytičky
Přidáno před 6 hodinami
Nepečené tvarohovo-pudinkové řezy
Přidáno před 6 hodinami
Ovocný koláč s letním ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Meruňkové řezy s krupicovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolové lusky na kyselo
poirotka před 2 hodinami
Pečená tilápie s bylinkami a limetkovou šťávou
PavlinaFrantalova před 5 hodinami
Segedínský guláš
DavidVolvo před 5 hodinami
Pórková s krupicovými noky
wimra před 5 hodinami
Zelný salát s křenovým jogurtem
wimra před 5 hodinami
Mexický guláš s hráškovou rýží a uzeným sýrem
Kody74 před 6 hodinami
Žampiony na uzené paprice
Hanka L. před 6 hodinami
"Tataráček" z lilku a sušených rajčat
Ssaba před 6 hodinami
Rychlé zapečené chleby
niklova před 7 hodinami
Domácí sekaná, která nikdy nepraskne.
Maja77 před 8 hodinami
Suroviny:
kližka hovězí,
olej,
cibule,
paprika sušená sladká,
sůl,
pivo černé,
protlak rajčatový,
brambory,
feferonka
Komentáře