Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravský pivní guláš

Vydatný hovězí guláš je oblíbená česká klasika. Když do něj přidáme tmavé pivo, bude mít ještě výraznější a zajímavější chuť. Feferonka mu zase dodá říz. Vychutnat si jej můžeme s chlebem nebo s knedlíky.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 80 min

90 min (10 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky. Krok 2: Na oleji zpěníme nakrájené cibule, přidáme papriku a lehce osmahneme. Krok 3: Na tento základ vložíme osolené maso, posypeme kmínem a orestujeme. Zalijeme polovinou piva, přidáme rajský protlak a dusíme. Krok 4: Když je maso poloměkké, přidáme nastrouhané brambory a feferonku. Krok 5: Podlijeme zbytkem piva a dusíme, až je maso měkké a šťáva zhoustne. Je-li třeba, podléváme vodou.

TIP: Na co si dát pozor při přípravě guláše

Zveřejněno 5. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravský pivní guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v29q5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravský pivní guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v29q5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kližka hovězí, olej, cibule, paprika sušená sladká, sůl, pivo černé, protlak rajčatový, brambory, feferonka

Přidat fotografie receptu