Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulharská kuřecí srdíčka

Bulharská kuřecí srdíčka jsou specialitou balkánské kuchyně. Restovaná s cibulí, zeleninou a voňavým kořením, doplněná rajčatovou omáčkou nebo často červeným vínem, nabízejí bohatou a intenzivní chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Srdíčka uvaříme v osolené vodě do měkka a odkrojíme vrchní otřepanou část. Krok 2: Cuketu nakrájíme na slabé plátky, opečeme na 1 lžíci oleje a dáme zatím stranou. Krok 3: Na pánev po cuketě přidáme druhou lžíci oleje, na klínky nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Krok 4: K cibuli přidáme na proužky nakrájené papriky, čtvrtky rajčat, celé fazolky, kečup. Vše osolíme, opepříme, podle potřeby podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Krok 5: Na konec přidáme vařená srdíčka a necháme ještě prohřát a vydusit přebytečnou tekutinu. Krok 6: Jako příloha je vhodná rýže, brambory, ale já jsem použila bramboráčky. Porce na talíři ještě dozdobíme opečenou cuketou.

TIP: 15 receptů na jídla z vnitřností - inspirace na vaření

Zveřejněno 7. 3. 2025

Poznámka autorky Handour

Vývar ze srdíček můžeme použít na polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulharská kuřecí srdíčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rL8B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulharská kuřecí srdíčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rL8B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
srdce kuřecí, cibule, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, rajče, cuketa, fazolky zelené, kečup sladký, olej, sůl, pepř mletý, feferonka

Přidat fotografie receptu