Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hebké mandlové palačinky

Mandlové palačinky jsou vynikající k snídani i jako vydatná svačina po delší procházce. Těsto obsahuje mandlovou mouku, která plně nahrazuje klasickou mouku, a také mandlové mléko. Díky sněhu z bílků jsou palačinky opravdu heboučké.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 10 min

45 min (35 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme pevný sníh. Krok 2: V mandlovém mléce rozmícháme žloutky a sůl, přidáme mouku, cukr a xantanovou gumu. Ušleháme do hladkého těstíčka a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Palačinky smažíme na přepuštěném másle. Krok 4: Borůvky trochu rozvaříme s xylitolem a plníme do palačinek. Ozdobíme zakysanou smetanou a můžeme podávat.

TIP: Jak správně otočit palačinky

Zveřejněno 7. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hebké mandlové palačinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpRj1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hebké mandlové palačinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpRj1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko mandlové, mouka mandlová, sůl, cukr krupice, vejce, máslo, borůvky, smetana zakysaná, ghee

Přidat fotografie receptu