Bezmasé plněné papriky se zeleninovou přílohou
Zeleninové pokrmy jsou jednoznačně barevné a plné chutí. Čerstvé paprikové lusky naplníme směsí z bulguru a hub. Ty poté přidáme do zeleninového základu a vše společně podusíme doměkka.
Postup přípravy
Krok 1: Náplň: Bulgur povaříme asi 12 minut v osolené vodě, do které můžeme přidat zeleninový bujon. Jakmile je měkký, scedíme jej.
Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmahneme až zesklovatí. Houby nakrájíme (sušené předem namočíme) a dáme dusit k cibulce. Vše mírně podlijeme vodou, okořeníme pepřem a kmínem, osolíme a dusíme, až se všechna voda vydusí. Na závěr vmícháme škrob k zahuštění, necháme probublat. Poté smícháme s uvařeným bulgurem a nasekanou petrželkou.
Krok 3: Od paprik odřízneme vrchní část, odstraníme semínka a papriky naplníme náplní. Vrchní odříznutou část vrátíme k naplněné paprice a zajistíme párátkem.
Krok 4: Velkou cibuli nakrájíme na klínky a osmahneme ji na oleji. Zeleninu očistíme, případně nakrájíme a přidáme k cibuli. Okořeníme, osolíme, přidáme kečup a podle potřeby podlijeme vodou.
Krok 5: Na tuto zeleninovou směs položíme papriky a dusíme, dokud zelenina nezměkne (je lepší, když zůstane lehce křupavá).
Zveřejněno 10. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezmasé plněné papriky se zeleninovou přílohou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kROZE
Moje poznámka
Bezmasé plněné papriky se zeleninovou přílohou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kROZE
Nejnovější recepty
Lokše s květákem
Přidáno před 3 hodinami
Ředkvičková pomazánka
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené palačinky se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Pečivo plněné zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Květák na tymiánu
Přidáno před 3 hodinami
Celerová sekaná
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapékaný květák
Vanika před 37 minutami
Buchta - prošívaná deka
Janahermiona@seznam.cz před 1 hodinou
Krémová polévka z brambor a cukety
Fitulka před 2 hodinami
Květáková polévka
Fitulka před 2 hodinami
Nejlepší špenát
Lady Smith před 2 hodinami
Opečené brambory
buriankarel před 3 hodinami
Krupicová kaše
Crazycupcake1 před 3 hodinami
Grilované pak choi (bok choy) s asijskou zálivkou
jurkovicova před 5 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Hedus9 před 5 hodinami
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
bulgur,
houby čerstvé,
cibule,
olej,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
petrželka,
bujón zeleninový,
moučka škrobová,
olej,
cibule,
česnek,
zelenina,
kečup sladký,
koření provensálské,
sůl,
pepř mletý
Komentáře