Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezmasé plněné papriky se zeleninovou přílohou

Zeleninové pokrmy jsou jednoznačně barevné a plné chutí. Čerstvé paprikové lusky naplníme směsí z bulguru a hub. Ty poté přidáme do zeleninového základu a vše společně podusíme doměkka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Náplň: Bulgur povaříme asi 12 minut v osolené vodě, do které můžeme přidat zeleninový bujon. Jakmile je měkký, scedíme jej. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmahneme až zesklovatí. Houby nakrájíme (sušené předem namočíme) a dáme dusit k cibulce. Vše mírně podlijeme vodou, okořeníme pepřem a kmínem, osolíme a dusíme, až se všechna voda vydusí. Na závěr vmícháme škrob k zahuštění, necháme probublat. Poté smícháme s uvařeným bulgurem a nasekanou petrželkou. Krok 3: Od paprik odřízneme vrchní část, odstraníme semínka a papriky naplníme náplní. Vrchní odříznutou část vrátíme k naplněné paprice a zajistíme párátkem. Krok 4: Velkou cibuli nakrájíme na klínky a osmahneme ji na oleji. Zeleninu očistíme, případně nakrájíme a přidáme k cibuli. Okořeníme, osolíme, přidáme kečup a podle potřeby podlijeme vodou. Krok 5: Na tuto zeleninovou směs položíme papriky a dusíme, dokud zelenina nezměkne (je lepší, když zůstane lehce křupavá).

TIP: Jak zpracovat papriky do mrazáku

Zveřejněno 10. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezmasé plněné papriky se zeleninovou přílohou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kROZE

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezmasé plněné papriky se zeleninovou přílohou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kROZE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
paprika čerstvá červená, bulgur, houby čerstvé, cibule, olej, sůl, pepř mletý, kmín celý, petrželka, bujón zeleninový, moučka škrobová, olej, cibule, česnek, zelenina, kečup sladký, koření provensálské, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu