Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerová sekaná

Na přípravu této dobré a šťavnaté sekané nepotřebujete žádné maso. Základ tvoří uvařený a nastrouhaný celer, ke kterému přidáte další zeleninu. Sekanou upečte v troubě zabalenou do alobalu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min + 1 hodina na odpočinek sekané

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava, + 1 hodina na odpočinek sekané)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Celer uvaříme do poloměkka a prochladlý najemno nastrouháme. Krok 2: Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a ostatní suroviny, zamícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Krok 3: Necháme hodinu odpočinout, aby se vlhkost vsákla do strouhanky a krupice. Krok 4: Alobal potřeme olejem a posypeme strouhankou.
Ze směsi utvoříme váleček, zabalíme ho do alobalu a pečeme na plechu 20 minut při teplotě 180 °C. Krok 5: Pak alobal odstraníme a zprudka dopečeme dozlatova.

TIP: Další oblíbené recepty na sekanou

Zveřejněno 10. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerová sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o26Q3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerová sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o26Q3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
celer, mrkev, hrášek sterilovaný, kukuřice sterilovaná, fazole červené, vejce, sůl, koření do mletého masa, česnek, petrželka, krupice, moučka škrobová, olej, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu