Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indická polévka s rýží

Jednoduchá polévka inspirovaná indickou kuchyní přináší příjemnou chuť kari koření. Pro výraznější a ostřejší chuť můžeme použít namísto koření kari pastu. Na závěr vaření polévku zjemníme zakysanou smetanou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Krok 2: V hrnci rozpálíme olej, vhodíme nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme hladkou mouku a kari koření. Usmažíme světlou jíšku. Krok 3: Jíšku zalijeme vývarem a dobře rozmícháme, aby se neudělaly hrudky. Krok 4: Rýži propláchneme a přidáme do vody, vše přivedeme k varu a necháme vařit přibližně 20 minut. Krok 5: Mezitím rozšleháme vaječný žloutek v zakysané smetaně. Po 20 minutách polévku stáhneme z ohně a přidáme do ní žloutkovo-smetanovou směs. Dobře ji rozmícháme, a tím polévku zjemníme. Krok 6: Podle chuti ji můžeme dosolit.

Zveřejněno 10. 3. 2025

Poznámka autora poslirecept

Pro ostřejší chuť můžeme místo kari koření použít pastu ze zeleného kari.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indická polévka s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpRmM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indická polévka s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpRmM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, olej, mouka hladká, koření kari, vývar masový, rýže, žloutek, smetana zakysaná, sůl

Přidat fotografie receptu