Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky s peperonatou

Lehký zeleninový pokrm jako stvořený pro letní dny. Podušená směs paprik, rajčat a cibule si bude skvěle rozumět s haluškami, jako je tomu v tomto receptu. Hravě poslouží i jako příloha, teplá i studená, k masu, rybám a sýrům.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na lžíci oleje osmahneme cibuli nakrájenou na klínky, přidáme na proužky nakrájené papriky a oloupaná rajčata bez semen. Osolíme, opepříme a dle chuti přidáme provensálské bylinky. Podlijeme vodou a podusíme. Krok 2: K hotové zelenině přidáme prohřát nakrájené olivy. Krok 3: K haluškám přidáme máslo, osolíme a ohřejeme v mikrovlnné troubě. Na talíři k porci halušek přidáme podušenou zeleninu a ozdobíme bazalkou.

TIP: Lečo, letní vaření z paprik, rajčat a cibule

Zveřejněno 12. 3. 2025

Poznámka autorky Handour

Peperonata je zeleninový pokrm tradiční pro oblasti jižní Itálie, který je přílohou k bílému masu, rybám a sýrům. Servíruje se teplý i studený a je vynikající také jako omáčka na těstoviny.

Já jsem ji použila na halušky a bylo to výborné. Byl to rychlý oběd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s peperonatou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN5jw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s peperonatou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN5jw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
halušky, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá zelená, cibule, rajče, olivy, olej, máslo, sůl, pepř mletý, koření provensálské, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu