Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květáková polévka s krutony

V této polévce si naplno vychutnáme lahodnou chuť květáku. Polévka je jemná a krémová, pěkně nás zahřeje i zasytí. Podáváme ji s křupavými toustovými tyčinkami ozdobenou nastříhanou řeřichou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Krok 2: Máslo v hrnci rozehřejeme, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku. Zalijeme vývarem, přidáme zeleninu a přivedeme k varu. Krok 3: Polévku ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vše vaříme asi 10-15 minut, dokud zelenina není úplně měkká. Polévku dobře rozmixujeme. Krok 4: Toasty nakrájíme na nudličky a osmahneme na másle. Krok 5: Polévku podáváme s tousty ozdobenou nadrobno nastříhanou řeřichou.

TIP: Jak uvařit květákovou polévku

Zveřejněno 14. 3. 2025

Poznámka autora poslirecept

Když se polévka začne vařit, můžeme do ní přidat rozšlehané vejce. Ke květákové polévce se výborně hodí smetana – lehce tak zjemníme její chuť. Stačí 1-2 lžíce na porci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková polévka s krutony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zWn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková polévka s krutony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zWn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, máslo, mouka hladká, vývar zeleninový, mrkev, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, chléb toustový, řeřicha

Přidat fotografie receptu