Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Batátové hranolky

Hranolky ze sladkých brambor jsou zajímavou alternativou k běžným hranolkům. Jejich nasládlá chuť se během pečení zajímavě rozvine. Můžeme je podávat jako přílohu k masu nebo jako zdravou chuťovku servírovanou s dipem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Batáty oškrábeme a nakrájíme na tenké proužky jako hranolky. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem. Krok 2: V misce smícháme sůl, pepř, rozpuštěné máslo, olivový olej a rozmarýn. Vše prošleháme a směsí přelijeme připravené hranolky. Krok 3: Pečeme v troubě při 200 °C asi 20-30 minut. Během pečení hranolky promícháme.

Zveřejněno 16. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Batátové hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zBn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Batátové hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zBn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory sladké, sůl, pepř mletý, máslo, olej olivový, rozmarýn sušený

Přidat fotografie receptu