Batátové hranolky
Hranolky ze sladkých brambor jsou zajímavou alternativou k běžným hranolkům. Jejich nasládlá chuť se během pečení zajímavě rozvine. Můžeme je podávat jako přílohu k masu nebo jako zdravou chuťovku servírovanou s dipem.
Postup přípravy
Krok 1: Batáty oškrábeme a nakrájíme na tenké proužky jako hranolky. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 2: V misce smícháme sůl, pepř, rozpuštěné máslo, olivový olej a rozmarýn. Vše prošleháme a směsí přelijeme připravené hranolky.
Krok 3: Pečeme v troubě při 200 °C asi 20-30 minut. Během pečení hranolky promícháme.
Zveřejněno 16. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Batátové hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68zBn
Moje poznámka
Batátové hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68zBn
Nejnovější recepty
Jednoduché smetanovo pudinkové řezy
Přidáno před 5 hodinami
Čočka s míchanou zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Batátové hranolky
Přidáno před 7 hodinami
Kynutý koláč s drobenkou
Přidáno před 17 hodinami
Medová vepřová žebírka
Přidáno před 17 hodinami
Gnocchi se žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš z PH
MildaJansa před 7 minutami
Hodolanská omáčka s klobásou
Makyse před 2 hodinami
Krkovička marinovaná v hořčici
Aleister před 2 hodinami
Bábovka se strouhanými jablky
Macek13 před 2 hodinami
Tříbarevná buchta (Ala)
Vladislava.k. před 2 hodinami
Játrová omáčka
Aleister před 2 hodinami
Karlovarské knedlíky - velmi dobré
Jan Nemec před 2 hodinami
Domácí rizoto
Aleister před 2 hodinami
Rozmarýnový králík na houbách
Jan Nemec před 2 hodinami
Suroviny:
brambory sladké,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
olej olivový,
rozmarýn sušený
Komentáře