Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ivošovo prase

V tomto receptu je patrná inspirace maďarskou kuchyní. Kostky vepřového masa jsou dušené se sklenicí sterilovaného leča a ajvaru, směsi pečených paprik a lilku. O pikantní chuť se postará kari a česnek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Aleister

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Krok 2: Přidáme kmín, česnek nakrájený na plátky, maso nakrájené na kostičky a orestujeme. Krok 3: Když se maso zatáhne a pustí šťávu, podlijeme vodou, přidáme kari a dusíme, dokud maso téměř nezměkne. Krok 4: Přidáme lečo, ajvar, rajčatový protlak, sůl, mletý pepř a dusíme dalších 30 minut. Krok 5: Hladkou mouku rozmícháme ve studené vodě a zahustíme omáčku. Provaříme alespoň 10 minut. Podle chuti můžeme dosladit. Krok 6: Podáváme s knedlíky, rýží nebo pečivem.

TIP: Jak uložit lečo bez zavařování

Zveřejněno 16. 3. 2025

Poznámka autora Aleister

Recept je pojmenovaný po mém kamarádovi, který ho vymyslel :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ivošovo prase

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkM96

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ivošovo prase

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkM96

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, sádlo, cibule, kmín celý, pasta česneková, koření kari, ajvar, lečo, protlak rajčatový, mouka hladká, sůl, pepř mletý, cukr krupice

Přidat fotografie receptu