Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s bazalkovým bešamelem

Bešamel je základní bílá omáčka, kterou využijeme do spousty druhů jídel. V tomto receptu ho ochutíme citronovou šťávou a čerstvou bazalkou. Omáčku podáváme s těstovinami a smaženými kuřecími kousky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme klasickým způsobem v osolené vodě. Krok 2: Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky a mírně osolíme. Usmažíme je dozlatova na pánvi na rozpáleném oleji. Poté necháme na ubrousku přebytečný olej okapat. Krok 3: Máslo rozehřejeme v kastrůlku a přidáme mouku. Mícháme a necháme zpěnit, až vznikne hustší jíška. Krok 4: Postupně zaléváme mlékem pokojové teploty. Stále mícháme, aby nevznikly hrudky, a bešamel měl hladkou konzistenci. Takto vaříme asi 10 minut. Krok 5: Ke konci vaření do bešamelové omáčky přidáme citronovou šťávu a omytou, nadrobno nakrájenou bazalku. Podle chuti ještě osolíme. Krok 6: Těstoviny servírujeme do hlubokého talíře či misky, přidáme kousky kuřecího masa a vše důkladně zalijeme bešamelovou omáčkou. Krok 7: Jídlo můžeme dozdobit lístky bazalky.

Zveřejněno 17. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s bazalkovým bešamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk71r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s bazalkovým bešamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk71r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těstoviny, prsa kuřecí, olej, máslo, mouka hladká, mléko, citron, bazalka čerstvá, sůl

Přidat fotografie receptu