Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční bábovičky

Jako veselé a chutné velikonoční pohoštění můžeme hostům nabídnout želatinové bábovičky se zeleninou. Když použijeme formičky v jarních motivech, bude toto zajímavé jídlo vypadat velmi pěkně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min + tuhnutí asi 2 hodiny

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava, + tuhnutí asi 2 hodiny)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na jemném struhadle nastrouhanou mrkev a celer a nakrájenou cibuli povaříme 7 minut ve vodě, do které jsme přidali dvě lžíce octa, lžičku cukru a půl lžičky soli. Zeleninu scedíme a z chladné ještě vymačkáme přebytečnou tekutinu. Krok 2: Do mísy dáme jogurt, majonézu, chladnou zeleninu, nastrouhanou okurku a nahrubo nastrouhaná oloupaná vajíčka. Vše osolíme a opepříme. Krok 3: Želatinu zamícháme do studeného vývaru, necháme 10 minut stát a zahřejeme do rozpuštění želatiny. Nevaříme. Krok 4: Téměř chladnou želatinu nalijeme do mísy a zamícháme. Ihned plníme silikonové formičky a necháme v lednici ztuhnout.

TIP: Jak pracovat s želatinou

Zveřejněno 19. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční bábovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jROvW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční bábovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jROvW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, celer, cibule, okurky sterilované, vejce, jogurt smetanový, majonéza, želatina na vaječnou tlačenku, vývar masový, sůl, pepř mletý, ocet, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu