Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákové rizoto s krevetami a sýrovou omáčkou

V tomto svátečním jídle se skvěle snoubí jemná chuť květáku s delikátními krevetami a krémovou sýrovou omáčkou, která voní bylinkami. Krevety jen krátce opečeme a servírujeme na rýžovou směs. Vše pak zalijeme omáčkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Květák pečlivě očistíme, uvaříme v osolené vodě a rozebereme na růžičky. Krok 2: Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Krok 3: Krevety zakapeme limetkovou šťávou a olejem, lehce osolíme a krátce opečeme. Krok 4: Česnek nakrájíme na tenké plátky a krátce osmahneme na přepuštěném másle. Krok 5: Šalotku a žlutou papriku nadrobno nakrájíme a přidáme k česneku. Vše ještě chvíli orestujeme, pak přidáme květák a smícháme s vařenou rýží. Prohřejeme na větší pánvi. Krok 6: Smícháním a zahřátím všech ingrediencí připravíme sýrovou omáčku. Krok 7: Na talíře naneseme rýžovou směs, na ni upečené krevety a vše zalijeme omáčkou.

TIP: Jak se připravují krevety

Zveřejněno 23. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové rizoto s krevetami a sýrovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRO6x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové rizoto s krevetami a sýrovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRO6x

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, rýže, krevety, limetka, olej olivový, sůl, česnek, máslo, cibule šalotka, paprika čerstvá žlutá, smetana, sýr parmazán strouhaný, sýr tavený, čerstvé bylinky

Přidat fotografie receptu