Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí plátky na olivách

Kuřecí maso je dietní a velice jemné. Připravit se dá na mnoho způsobů. Kuřecí plátky na černých olivách krásně voní po šalvěji a hotové jsou za necelou půlhodinku. Podávat je můžeme s opečenými bramborami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Obalíme je v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple. Krok 2: Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. K výpeku přidáme máslo a orestujeme nakrájený česnek. Krok 3: Přilijeme víno, přidáme olivy, dusíme asi 5 minut, pak vrátíme zpět maso, vmícháme lístky šalvěje a chvíli vše prohřejeme. Krok 4: Hotové maso podáváme s opečenými bramborami.

TIP: Jak udělat pečené brambory - rady a tipy

Zveřejněno 24. 3. 2025

Poznámka autora poslirecept

Pokud pokrm připravujeme pro děti, můžeme olivy vyměnit za žampiony.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí plátky na olivách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQQl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí plátky na olivách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQQl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řízky kuřecí, mouka hladká, máslo, česnek, víno bílé suché, olivy černé bez pecky, šalvěj, olej, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu