Pikantní ragú ze zajíce
Zaječí maso patří dnes již mezi zřídka používané v našich kuchyních, což je veliká škoda. Pokud se vám do rukou dostane pár výborných zaječích stehen, připravte je s houbami a zeleninou v chutné ragú podle následujícího receptu.
Postup přípravy
Krok 1: Na lžíci oleje osmahneme zaječí stehna ze všech stran dozlatova. Stehna osolíme, opepříme a posypeme kořením na zvěřinu.
Krok 2: Zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí do měkka asi 1-1,5 hodiny. Z měkkých stehen odstraníme kosti a maso natrháme.
Krok 3: Na lžíci oleje restujeme na kostky nakrájenou slaninu a přidáme na klínky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme na kostky nakrájené houby, papriky a na kolečka nakrájenou mrkev. Podlijeme vývarem z dušení (dáme ho tolik, kolik chceme mít omáčky) a dusíme do změknutí zeleniny.
Krok 4: Nakonec přidáme rajčatový protlak, zaprášíme hladkou moukou a povaříme ještě asi 15 minut. Přidáme natrhané maso ze stehen a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 24. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní ragú ze zajíce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW5vq
Moje poznámka
Pikantní ragú ze zajíce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW5vq
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 3 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 9 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 11 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 11 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 14 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 2 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 3 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 5 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 5 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 5 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 5 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 5 hodinami
Suroviny:
maso zaječí,
cibule,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá červená,
protlak rajčatový,
mrkev,
slanina,
houby,
olej,
mouka hladká,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
koření na zvěřinu
Komentáře