Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní ragú ze zajíce

Zaječí maso patří dnes již mezi zřídka používané v našich kuchyních, což je veliká škoda. Pokud se vám do rukou dostane pár výborných zaječích stehen, připravte je s houbami a zeleninou v chutné ragú podle následujícího receptu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 110 min

125 min (15 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na lžíci oleje osmahneme zaječí stehna ze všech stran dozlatova. Stehna osolíme, opepříme a posypeme kořením na zvěřinu. Krok 2: Zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí do měkka asi 1-1,5 hodiny. Z měkkých stehen odstraníme kosti a maso natrháme. Krok 3: Na lžíci oleje restujeme na kostky nakrájenou slaninu a přidáme na klínky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme na kostky nakrájené houby, papriky a na kolečka nakrájenou mrkev. Podlijeme vývarem z dušení (dáme ho tolik, kolik chceme mít omáčky) a dusíme do změknutí zeleniny. Krok 4: Nakonec přidáme rajčatový protlak, zaprášíme hladkou moukou a povaříme ještě asi 15 minut. Přidáme natrhané maso ze stehen a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

TIP: Rady a tipy ke zpracování zajíce

Zveřejněno 24. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní ragú ze zajíce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW5vq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní ragú ze zajíce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW5vq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso zaječí, cibule, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá červená, protlak rajčatový, mrkev, slanina, houby, olej, mouka hladká, vývar masový, sůl, pepř mletý, koření na zvěřinu

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu