Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní cibulky v těstíčku

Smažené jarní cibulky obalené v křupavém pikantním těstíčku jsou ideální pohoštění na večírky. Podáváme je teplé, spolu s jednoduchým dipem z tvarohu a smetany, do kterého jarní cibulky namáčíme.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ve větší misce rozšleháme vejce s podmáslím, osolíme, přidáme chilli a římský kmín. Postupně zašleháváme hladkou mouku, až vznikne hladké, hustší těstíčko. Krok 2: Jarní cibulky očistíme a odkrojíme delší část zelené nati, kterou později použijeme do dipu. Krok 3: Cibulky obalujeme v připraveném těstíčku a smažíme ve větším množství rozehřátého oleje dozlatova. Necháme okapat na papírové utěrce. Krok 4: Tvaroh smícháme se smetanou, osolíme, přidáme citronovou šťávu a najemno nasekanou cibulkovou nať. Krok 5: Cibulky podáváme teplé, doplněné dipem nebo zeleninovou přílohou.

TIP: Jak udržet jarní cibulku čerstvou

Zveřejněno 25. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní cibulky v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZMGA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní cibulky v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZMGA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, podmáslí, sůl, chilli, římský kmín mletý, mouka hladká, cibulka jarní, olej, tvaroh měkký, smetana kysaná, sůl, nať cibulová, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu