Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z jarní zeleniny podle ČSN

Snadnou polévku plnou barevné zeleniny si můžete s námi uvařit podle československých norem. Kousky mrkve, celeru, petržele a pórku doplní jak brambory, tak i třeba hrášek či rajčata. Kombinaci chutí pak zjemní smetana.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Pečlivě očištěnou zeleninu i brambory opláchneme a nakrájíme na drobnější kostičky. Zalijeme je vodou a uvedeme do varu. Krok 2: Mezitím na pánvi zlehka osmahneme prosátou mouku a odložíme ji na pozdější použití. Krok 3: K téměř měkké zelenině přidáme na drobné kostky nakrájená rajčata a zelený hrášek. Krok 4: Do smetany vmícháme osmahnutou mouku, osolíme a dobře rozmícháme. Následně nalijeme do polévky a krátce ještě povaříme. Krok 5: Při podávání ozdobíme opláchnutou a jemně nakrájenou petrželkou.

TIP: Jak pěstovat naťovou petržel

Zveřejněno 28. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z jarní zeleniny podle ČSN

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYM67

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z jarní zeleniny podle ČSN

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYM67

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, petržel, celer, pórek, zelí hlávkové, brambory, voda, rajče, hrášek sterilovaný, smetana, mouka hladká, sůl, nať petrželová

Přidat fotografie receptu