Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda z mrkve

Už jste slyšeli o mrkvové marmeládě? S naším receptem ji snadno vyrobíte. Díky citrusům vznikne lahodná a osvěžující chuť a zároveň se marmeláda přirozeně zakonzervuje. Výborná je na čerstvě opečeném toustíku či briošce, ale krásně vynikne i v mrkvovém dortu.

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 597 kJ /
3 011 kcal
Bílkoviny15,04 g
Tuky4,88 g
Vláknina45,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 829 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy703,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev očistíme, umyjeme a nakrájíme na kousky. Dámě do hrnce a zalijeme 1 naběračkou vody. Přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a vaříme doměkka. Pokud je třeba, přilejeme vodu. Ke konci varu, když už je mrkev měkká, přidáme cukr a rozvaříme ho. Krok 2: Mrkev s cukrem rozmixujeme, nejlépe ponorným mixérem, přidáme šťávu ze 4 citronů a 1 pomeranče. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Krok 3: Připravíme si čisté skleničky a horkou marmeládu do nich naplníme. Zavíčkujeme čistými víčky, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Krok 4: Nesterilizujeme.

TIP: Jak používat ranou mrkev karotku?

Zveřejněno 26. 9. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept mám od Jany Koláčkové (pipre). Měli jsme velikou úrodu mrkve, tak už na recept došlo. Já jsem pro jistotu přidala do cukru želírovací přípravek 1:1. Chuť je vynikající. Můžete přidat i trošku kyseliny citronové, pokud se vám marmeláda bude zdát sladší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda z mrkve

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PZ01

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda z mrkve

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PZ01

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Marinazhodonina: Nemusíte

Dobrý den, musím tam dávat tu kůru? Mně tam ty kousky vždycky vadí. Děkuji za info :-)

Moravanda: Tak jsem sama zvědavá, jak bude chutnat;-)

Moravanda 22. 6. 2014 15:02
Tak jsem zrovna vykonala pokus podle tohodle receptu. Chuť je překvapivě moc dobrá, jen toho cukru bych příště dala možná míň. Zdá se mě to zatím moc sladký. Jen jsem to trochu upravila a dala jsem kůru z jednoho a šťávu ze dvou pomerančů. Uvidíme jaká bude až vystydne. V každém případě, děkuji za recept :-)

OLGA NESVĚCENÁ:;-) určitě ano:-)

OLGA NESVĚCENÁ 13. 2. 2014 20:40
Chtěla bych vám jen sdělit,že jsem vloni dělala různé marmelády - i kombinované.Např.švestka a rebarbora,jahodu s ananasem,meruňku s mátou,marmeládu z plátků růží,ale i z Aronie s vínem a rumem ( pro muže).Je to lahoda,když je to po domácu vyrobené.:-pwww.toprecepty.cz

Věrka R.: Holt-hatláma-patláma, melanž, to je fuk! :-D:-D Díky:-!

Věrka R. 11. 6. 2012 19:05
Ty jabka se můžou klidně nastrouhat, tomu já říkám melanž, možná že je to nějaký výmysl.:-))To co myslíš ty kuličky na keři, on je dost divně cítit, ale v té marmeládě to není tak cítit, tak to budou ty správný kuličky. Snad se povede, pokud se do ní pustíš.:yes:

Věrka R.:s melanží z jablek??:-O Máš tady někde recept na něco takového? Já už vím, jak vypadá ten bez, někde jsem zde vložila foto medu z něj. Pak teda budou na tomtéž keříku černé kuličky..říkám to správně?? No, co chceš, ženská z města:-8:-8

Věrka R. 11. 6. 2012 16:06
Jani R, ty neznáš bezinky? Dělají se z nich různé likéry, víno atd. Teď kvetou a květům se říká kosmatice. Bobulky musí být zralé, ty se vylisují, nebo povaří a přez síto protlačí šťáva a ta se vaří do zhoustnutí s melanží z jablek, pak se přidá cukr a po dosažení dostatečné hustoty se steriluje. Jinak teď si občas dělám lívanečky s přidáním květů kosmatic, na to dám šlehajdu a je dobrota hned, zrovna dneska jsem je dělala.

Věrka R.:ty bobulky černého bezu mne budou strašit, dokud je nebudu mít v ruce, abych náhodou neudělala marmeládu z něčeho jedovatého!:-D

Věrka R. 11. 6. 2012 13:58
Té mrkve jsme měli asi tak slabší půlku a angrešt má hodně pektinu, tak to i pěkně zahustí. To samé je s jabkama, nesmí být moc měký a přezrálý. Taky mají hodně pektinu. Jabka zase s velkou oblibou přidávám do marmošky z bobulek černého bezu. To je pak taky moc dobrá marmeláda. Tam se jablek tolik nedává, ale vždycky jsem dávala tak 3-5 na jednu várku a hotové marmelády bylo tak 5 sklenic. Dostane to dobrou chuť a ještě to pomůže zhoustnout.

Věrka R.: tak to vůbec není špatný nápad!!! Díky a ještě, pokud se vrátíš tady k tomu receptu..půl na půl?

Věrka R. 9. 6. 2012 06:44
Na náhodných receptech na mě juknul tento recept. Přidám naší zkušenost. Byla velká úroda angreštu i mrkve a tak jsme to zkusili spojit. Vyšla z toho moc dobrá marmeláda, chutí hodně podobná meruňkové.

eblan, tak ať se povede.;-)

Tématické fráze:
báječné recepty z mrkve, marmelada z angrestu a mrkve, mrkvová marmeláda, marmeláda, dzem z mrkve, mrkev marmeláda, džem z mrkve a pomeranče, marmeláda z jablek a mrkve, marmeláda angrešt a mrkev, meruňková marmeláda s rumem, marmeláda z mrkve a jablek, džem z angrestu a mrkve, pomerančová marmeláda s mrkví, recepty z mrkve, angrešt a mrkev, marmeláda z bobulí černého bezu, meruňková marmeláda z mrkve, marmeláda mrkev, džem angrest a mrkev, moje dobra marmelada

Suroviny:
mrkev, cukr krupice, citron, pomeranče

Přidat fotografie receptu