Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slavnostní huspenina

Huspenina z vepřového masa a zeleniny chutná skvěle s cibulí, octovou zálivkou a chlebem. Můžete ji připravit jako chuťovku k pivu, nebo když vaříte vepřový vývar a zbyde vám maso a zelenina. Aby huspenina dobře ztuhla, doporučujeme dodržet návod pro přípravu želatiny.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostičky 1,5x1,5 cm, zeleninu a cibuli na menší kostičky a vše nasypeme do formy. Krok 2: Do malého množství vývaru dáme asi na 15 minut vyvařit koření. Poté koření z vývaru vyjmeme a dolijeme do 900 ml. Krok 3: Do studeného vývaru nasypeme želatinu a necháme ji 10 minut nabobtnat. Dále ji připravíme dle návodu a ochutíme octem a solí. Krok 4: Teplou želatinou zalijeme zeleninu a maso ve formě a vše promícháme. Formu vložíme do lednice a necháme huspeninu do druhého dne ztuhnout. Krok 5: Podáváme s cibulí a octovou zálivkou.

TIP: Časté chyby při přípravě aspiku, sulcu nebo huspeniny

Zveřejněno 28. 3. 2025

Poznámka autorky Handour

Je dobré zkontrolovat si přípravu želatiny na obalu. Každý výrobce může mít jiný postup.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slavnostní huspenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY59B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slavnostní huspenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY59B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové, zelenina, vývar masový, želatina na vaječnou tlačenku, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl, ocet,

Přidat fotografie receptu