Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené brambory s patizonem

Hodnocení receptu je 5,0 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 765 kJ /
422 kcal
Bílkoviny6,66 g
Tuky21,38 g
Vláknina12,52 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy47,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory si uvaříme ve slupce a oloupeme. Patizon oloupeme a vyřízneme semínka. Nakrájíme ho na plátky, osolíme a necháme vypotit. Krok 2: Na oleji orestujeme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme vypocený a osušený patizon a orestujeme. Přidáme na plátky nakrájený česnek a koření gyros. Zarestujeme do mírně zlatavé barvy. Krok 3: Zapékací misku vytřeme trochou oleje nebo másla. Na dno dáme vrstvu brambor, které jsme nakrájeli na 0,5 cm silné plátky. Pák dáme orestovaný patizon a na povrch dáme druhou vrstvu brambor. Posypeme gyros kořením a zapečeme v troubě na 200°C cca 30 min.

Zveřejněno 26. 9. 2009

Poznámka autorky Paprika

Můžeme ještě celý pokrm zalít vejci rozšlehanými s mlekem nebo smetanou. Já dnes dělala dietní variatu (škrobový den).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené brambory s patizonem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RoZO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené brambory s patizonem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RoZO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Skvělý recept. :-)

Michaela 4. 7. 2016 07:58
Zobrazuje se Vám taky u tohoto receptu jiný popis zpracování? Mně se zobrazuje cosi o malinách.. Škoda, vypadá to lákavě a paziton zrovna roste na zahrádce..

Michaela: ano. Díky za upozornění, nahlásím recept k opravě. Vydrž, mělo by to být brzo v pořádku;-)

zítra zkusím;-):yes::-8:-p

Pochutnali jsme si :yes: Dávám bodík :-K

Vypadá to parádně...:-p Patizón jsem také ještě nejedla :-8 a jak tak koukám na ty :yes: fotečky, budu to muset napravit ;-). Misky jsem už kdysi obdivovala, jsou úúúžasné :-).

Dík za chválu. Dokonce to ochutnal i manžel a řekl, že je to vynikající ... pak jsem mu řekla, že je to patizon a on to skoro vyplivnul :-D:-D:-D a pak říkal, že ta chuť byla ze začátku výborná a na konci to mělo nějaký divný šmak :-D:-D
Výbušná - to je zapékací čtyřmiska z hrnčířských trhů v Berouně (ale už asi před 5 lety) - přesně pro tyto příležitosti. Zapékám v každé něco jiného (gnocchi pro kluky a brambory s uzeným pro Tondu) a je to v troubě najednou ;-)

Papriko, vděčné, rychlé, chutné aintopf jídlo:-p;-):yes:. Posílám šestý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

Papriko:-)to beru všemi deseti;-).Máš krásné a šťavnaté fotečky:-p:-p a tak ti posílám boďku předem;-) a u mě ukládám.A že miluji tvé pekáčky,zapékací misky,aj..to už víš:-D:-D,ale za ně ti bohužel dát boďku nemůžu;-(-takže zůstává jen ta jedna jediná:-(;-):-))

paprika co to mas za misky:-O:-O:-O

To vypadá moc chutně!:-p:yes:3.

Jani - určitě by to šlo. Já se rozmýšlela, jestli mám vzít cuketu nebo patizon. Nakonec vyhrál patizon, protože z cukety můžu klukům upéct buchtu. Jdu hned na ní.;-)

Ježíííš, ty tvoje mísy, to je něco!!!:-O Já bych to hned zítra prubla, ale jak už to bývá, tady v Orlové jsem letos ještě neviděla patizon. Nešlo by místo něho použít třeba cuketu, nebo lilek?:yes:

Tématické fráze:
patizon recepty, zapékaný patizon, dietní zapečené brambory, recepty z patizonu, patizon recept, zapečený patyzon, zapečený patison, zapečený patizon s bramborem, zapečené brambory, recepty s patyzonem, zpracování patizonu, zapečené brambory top recepty, patizon, vaření s patizonem, recepty patizon, zapekané patizóny, patizon recepty vegan, patizon zapečený s bramborama, varime z patizonu, recept s patyzonem

Suroviny:
brambory, patizon, cibule, česnek, olej olivový, sůl, koření gyros

Přidat fotografie receptu