Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu

Křupavé růžičkové kapustičky pečené s křehkými plátky mandlí a zlatavou parmazánovou krustou tvoří lahodnou kombinaci chutí. Tento chutný pokrm je ideální jako lehký hlavní chod, který potěší jednoduchostí přípravy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 200 °C. Krok 2: Kapustičky krátce (asi 3 minuty) předvaříme v osolené vodě. Pak ihned vhodíme do studené vody a zchladíme, aby neztratily barvu. Krok 3: Na pánvi na oleji lehce orestujeme na nudličky pokrájené oloupané mandle. Krok 4: Když začínají zlátnout, přidáme na proužky pokrájenou anglickou slaninu a trochu opečeme, až pustí šťávu. Krok 5: Pak přihodíme osušené kapustičky a promícháme. Krok 6: Obsah pánve posypeme strouhankou promíchanou s nastrouhaným parmazánem a zalijeme smetanou. Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme, až povrch začne zlátnout. Strouhanka zahustí smetanu a spolu s parmazánem vytvoří křupavou krustu.

TIP: Zapečená růžičková kapusta - oblíbené recepty

Zveřejněno 30. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpx4O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpx4O

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapusta růžičková, slanina anglická, smetana 33%, strouhanka, parmazán, mandle loupané, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu